Proč si myslím, že zmrzlina z kornoutu je ještě o něco lepší než z mističky

Jasně, zmrzlinový pohár je prima. Ale zmrzlinu z kornoutu (z takového, který dole končí do špičky) mám ještě o něco radši. Proč? Protože ji nemůžete někam odložit. Musíte si ji vychutnat právě teď a tady, jedno líznutí po druhém, od prvního zamrazení na předních zubech až po ten mrzutý okamžik, kdy vám zbyde v ruce jen prázdná oplatková špička kornoutu. Nepřipadá v úvahu, že byste si kousek zmrzliny nechali na potom (jistě, můžete ji odložit na talířek a strčit do mrazáku, ale potom už to nebude zmrzlina z kornoutu, ale ztuhlá hmota, která se předtím trochu roztekla po talířku). Kornout potřebuje vaši ruku a strávíte s ním několik – obvykle hodně příjemných a intenzivních – minut svého života. Zmrzlina z kornoutu na sebe strhává vaši pozornost, není to jídlo, které byste mohli zhltnout jen tak mimoděk. Mám pocit, že zmrzlina z kornoutu je mrazivé a sladké zhmotnění „mindfulness“, schopnosti vědomě a naplno žít přítomným okamžikem.

A ano, pro většinu nanuků to platí také.

Reklamy

5 comments

  1. Když jsem byla malá, dávala se zmrzlina do oplatkových mističek. Ty měly čtyři rohy, které se daly ulomit a použít jako minilžička k nabírání zmrzliny.
    Podobné mističky jsem už roky neviděla. Ty dnešní oplatkové misky, to není ono.

  2. Ty kornouty s čokoládou jsou typický pro Itálii. Pamatuju se, že byly kolikrát dražší, než samotná zrmzlina. Ale fakt to stálo za to!

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s